Vložil JaVa, 26. Listopad 2017 - 10:22

Ve stanovách tohoto SVJ,není ani zmínka o tom,že by mělo probíhat nahlížení/kopí­rování dokumentů jinde, něž u právnické osoby odpovědné za správu domu a pozemku! Také je zde jasně uvedeno, vůči komu uplatňuje člen SVJ,svá práva.„Externí správce“, to zcela jistě není,neboť vlastník jednotky/člen SVJ, je v právním vztahu, pouze s právnickou osobou SVJ,kterou zastupuje statutární orgán SVJ!

  1. Svá práva uplatňuje člen společenství vůči statutárnímu orgánu. Při konání zasedání shromáždění uplatňuje svá práva vůči shromáždění.
  1. V souvislosti s výkonem práva nahlížet do dokumentů podle odstavce 1) písmeno e) a f) nemá člen společenství právo požadovat vydání dokumentů do jeho dispozice, ale má právo pořizovat si jejich fotokopie na vlastní náklady. Nahlížení lze realizovat každé první pondělí v měsíci, které je pracovním dnem, od 17:00 do 19:00 hodin po předchozí domluvě se statutárním orgánem společenství. V případě, že bude člen společenství vyžadovat nahlížení do dokumentů souvisejících s hospodařením společenství a s určením jeho povinnosti podílet se na nákladech správy nemovité věci podle odstavce 1), písmeno e) a f) častěji než 1 krát ročně, je povinen uhradit společenství zvýšené náklady na zajištění tohoto práva ve výši 100,– Kč za každou i započatou hodinu, po kterou bude nahlížení do dokumentů trvat. Stejnou povinnost bude mít člen společenství, pokud bude vyžadovat nahlížení do podkladů pro jednání shromáždění nebo zápisů ze shromáždění podle odstavce 1) písmeno f) častěji než jedenkrát pro každé shromáždění.

Přeji hezký zbytek dne.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.