Vložil TN. (bez ověření), 19. Listopad 2017 - 15:52

Předpokládám, že jste účetní SBD, jinak byste se neozvala. To je dobře, měl jsem za to, že zaměstnanci SBD mají vedením SČMBD zakázáno navštěvovat tento portál. Konkrétní příklady ve vedlejších vláknech zveřejnil sám tazatel, ale k nim jste se nevyjádřila, protože byste musela uznat, že má tazatel pravdu. Vzhledem k tomu, že nedisponuji žádnou účetní knihou vytvořenou programem Integri, nemohu zde sám příklady uvádět, protože SBD začleněná do SČMBD účetnictví SVJ před svými členy utajují a zakazuje pořizování kopií účetních knih, nemám objektivní možnost zde konkrétní důkazy špatně vedeného účetnictví zveřejnit. Vím však, co jsem viděl. Už jsem podal žaloby na nahlížení, jestli soud vyhraji a nakonec exekučně vymůžu zajištění kopií účetních knih, rád je zde zveřejním.

Účetní program má generovat účetní sestavy tak, aby vyhověly právním předpisům, mj. označení položek ve výkazu, rozvaze a obsah přílohy ÚZ.

Co se týče srozumitelnosti výstupů, mám k dispozici sestavy z jiných účetních programů (účetní mé firmy účtuje v Pohodě, viděl jsem výstupy z Helios, účetní mých SVJ účtují zase v jiném SW) a jako laik se v nich snadno orientuji. Takže vina je jasně na programu, ne ve mně.

Musím vás opravit, většina družstev program Integri totiž nepoužívá. Nic takového jsem nenapsal. Napsal jsem, že program používají SBD. SBD nejsou družstva, ale podvodné soukromé organizace v 90. letech privatizované bývalými komunisty a estébáky za družstva se vydávající.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.