Společný satelit pro Janicu

Vložil hes (bez ověření), 12. Listopad 2017 - 14:59 ::

Paní janico, tady píšete http://www.portalsvj.cz/…clenu-vyboru#… že jste namontovali společný satelit.

Uvažujeme o tomtéž, jsme 4 vchodový panelák na sídlišti, 100 bytů, bohužel družstvo neprozíravě odmontovalo společné antény v 90. letech pod tlakem tehdejší společnosti Karneval (UPC).

Příští rok budeme rekonstruovat elektroinstalaci, v rámci toho zrušíme některé elektroměry (máme v každém vchodě dva, což nám přijde jako zbytečný náklad, protože za každé odběrné místo se platí pevné poplatky), dále chceme komory napojit na bytové elektroměry (nyní jsou na společné elektřině) a právě uvažujeme i o vrácení společné antény.

To má řadu úskalí

  • jednak lidi si v bytech často vytahali kabely a zrušili lišty STA.
  • druhak už nemáme rovnou střechu, postavili jsme v rámci zateplení kolmou střechu a osadili taškami a zatím jsme nevyřešili, jak anténu připevníme.
  • zatím jsme se neshodli, zda namontujeme klasickou anténu (nevím, jak se jim říká, ale je to takový ten stromový typ jako byly dříve) a nebo novou satelitní parabolu – jenže pak nastávají diskuse, na jakou družici ji nasměrovat, protože někdo by chtěl koukat na britské televize, pak máme v domě jednu francouzskou rodinu a docela dost Rusů a Ukrajinců (jeden u nás dělá údržbáře), a rádi bychom vyhověli všem, jenže to jaksi nejde
  • no a poslední otázka je ligislativní, jestli na šíření signálu po bytech není třeba povolení od ČTÚ.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.