Vložil Jan77 (bez ověření), 7. Listopad 2017 - 9:29

Zde dochází ke spojení hned několik témat. Bohužel na žádné není úplně triviální odpověd. Realita je taková, že v oblasti bytového spoluvlastnictví, čím více člověk do toho vrtá, tím více složitostí odhaluje.

ad Příspěvěk do „FO“. „FO – Fond oprav“ není v bytovém spoluvlastnictví zákonným pojmem. Na 99% tím myslíte správu domu, pak se rozúčtuje dle spoluvlastnického podílu. Jiný způsob je možný, pokud souhlasí všichni. Ještě existuje ale příspěvek na „vlastní správu“, ten se rozúčtovává rovným dílem na jednotku. Viz § 1180 Obč.Z. a nařízení vlády § 17 https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2013-366 . Píšete „mimořádný příspěvek“. Mimořádný v čem – z hlediska výše a času, nebo z hlediska účelu?

ad plná moc. Pokud stanovy nestanoví ověřenou plnou moc , není důvod úřední ověření vyžadovat.

ad garáž. Pokud je garáž jednotkou, pak za ní hlasuje jeden zástupce celou vahou této jednotky. A dle mého názoru postačuje většina (podílově) spoluvlastníků (garáže) k takovému splnomocnění. Je tedy skutečně možné, že za celou garáž je hlasováno i bez souhlasu či plné moci některých spoluvlastníků jednotky garáže.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.