Hlasování na shromáždění - rozpor mezi výkladem a Stanovami

Vložil I. Růžičková (bez ověření), 5. Listopad 2017 - 15:11 ::

Dobrý den,

jsem členkou kontrolní komise našeho SVJ a nemůžeme se s výborem shodnout na tom, zda na shromáždění SVJ lze hlasovat i o záležitostech, které nejsou uvedeny v pozvánce na shromáždění.

Ačkoli máme ve stanovách článek, který říká, že: „Záležitost, která nebyla zařazena na pořad jednání shromáždění v pozvánce, lze rozhodnout se souhlasem většiny hlasů přítomných členů SVJ“, výbor tvrdí, že změnu programu na shromáždění SVJ nelze uskutečnit v případě, že ji neodsouhlasí 100 % členů SVJ.

Toto své tvrzení opírá o § 253 odst.3 ve spojení s § 1221 obč. zákoníku a prý vychází i z judikatury soudu viz. http://kraken.slv.cz/29Cdo2340/2007 . Já si ovšem v takovém případě neumím představit skutečnost, kdy by bylo možné výše uvedený článek z našich Stanov uplatnit a domnívám se, že tedy buď má výbor pravdu a pak máme špatně sepsané stanovy, nebo mám pravdu já a pak můžeme na shromáždění hlasovat i o náležitostech, které vyplynou z diskuse. Předem děkuji za laskavou odpověď.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.