Vložil Misme, 1. Listopad 2017 - 11:18

Realisto, doporučení pro nás dva asi je, abychom se každý drželi svých postupů a svého přesvědčení. Nicméně neodpustím si reagovat na váš MIMOŘÁDNĚ NEVYDAŘENÝ PŘÍSPĚVEK.

Nejdříve citace:

Asi máte na mysli „pseudonymizaci“. Jednak by to bylo pracné. Ale zejména když se dočtu, že dohoda o provedení práce je uzavřena s 9999, tak mi to nestačí. Stejně tak pokud bude uvedeno, že spoluvlastník 88888 má malou spotřebu studené vody, tak chci vědět o koho se jedná, abych posoudil, zda v jeho bytě náhodou nebydlí třeba 6 osob a že tedy tak malá spotřeba je asi něčím ovlivněna.

Nic konkrétního, krom toho, co jsem uvedla, jsem na mysli neměla. Takže vy byste chtěl chránit osobní data bezpracně? Ideálně, kdyby se chránila sama. Nebo kdyby ČR, případně samotná EU vydala nařízení na zákaz nahlížení do jakýchkoliv podkladů, ano? :D

U spoluvlastníka 88888 nemusite vědět o koho se jedná, když máte k dispozici kompletní podklady a když nikde nenajdete těch 6 osob, tak postupujete dále jako „informovaný člověk“.

To je rozšířený omyl, ověřte si to u nějakého právníka. Vypomohu si citací Logika ze včerejška: „Podle vás jsem i spoluvlastníkem všech dokumentů SVJ. To je mimořádná hloupost. Je rozdíl mezi vlastnictvím člena SVJ (akcionáře a.s.) a vlastnictvím SVJ (a.s.) Snad pochopíte na příkladu. Jsem vlastníkem několika akcií Komerční banky. Domníváte se, že mi patří i část zlata a hotovosti v trezoru KB? A že si tam mohu chodit a přepočítávat si ty „svoje“ bankovky?“

Uvedl jste pro mne nesrozumitelný příklad. Proto mám sadu otázek a jedno doporučení:

Otázky:

  1. Definice SVJ a akciové společnosti jsou totožné?
  2. Práva a povinnosti členů SVJ a akcionářů akciová společnosti jsou totožná? Upravena totožnými ustanoveními legislativy?
  3. Pokud jsou mezi nimi odlišnosti, v čem tkví?
  4. To zlato v trezoru KB patří komu?

Doporučení:

Před další diskusí na toto téma se raději seznamte se stanovami KB, a. s. Až to uděláte, zjistíte, že vámi uvedený příklad je mimořádně špatný.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.