Lze započítat hlasy vlastníků, kteří nehlasují (nezvednou ruku)?

Vložil rest (bez ověření), 26. Září 2017 - 9:43 ::

Ve stanovách SVJ je toto: Na shromáždění hlasují členové společenství veřejně. Shromáždění se může většinou hlasů přítomných členů usnést, že bude o určité záležitosti hlasovat tajně pomocí hlasovacích lístků. V takovém případě shromáždění současně stanoví postup pro tajné hlasování.

Předsedající schůze má 8 bytů a dále 6 plných mocí, on řídí schůzi a sčítá hlasy, k tomu má u sebe notebook s počítačovým programem Hlasování.

Dává hlasovat, přičemž hlasování probíhá tak, že lidé zvednou ruce a postupně nahlas říkají čísla bytů a po sdělení čísla ruku opět položí. Předsedající tímto způsobem zapíše hlasy pro, proti a zdržel se. Za „svoje“ byty však ruku nezvedne a čísla bytů hlasitě nesdělí, pouze je zapíše do počítačového programu. Nikdo vlastně neslyší, jak hlasoval. Následně to vlastně zjistíte až z počítačové sjetiny.

Jak byste toto chování interpretovali? Hlasoval nebo nehlasoval? Účastnil se hlasování, nebo by se k jeho hlasům (8+6 bytů) nemělo přihlížet?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.