Vložil P_V (bez ověření), 22. Září 2017 - 9:33

Musí se vypustit, a ještě větší práce je s následným napouštěním a opakovaným odvzdušněním. Zvlášť pokud nemají všechny radiátory v domě odvzdušňovací ventilek, takže se musí dohodnout aby všichni najednou otevřeli ventily a vyhánět vzduch přes stoupačku, to je pak „zábava“. Pokud to chtějí dělat nadvakrát, tak je pošlete rovně, kdo by se s tím dělal. Je možné, aby si na odvodní trubku nainstalovali uzavírací šroubení, pak se to dá udělat jen na jedno vypuštění, neboť při nasazování nového radiátoru už to budou mít zavřené jen u sebe.

Také je možné trubky zmrazit, pak se nemusí vypouštět nic, ale nemám s tím zkušenosti a jestli je to použitelné ve Vašem případě.

Také je možné, že ve Vašem domě je centrální rozvod tepla a každý byt je na něj napojen v jednom bodě, v tom případě se uzávěr bytu nachází právě tam. Pokud máte klasické stoupačky procházející místnostmi, tak to není ten případ.

Každopádně by tu práci měl dělat topenář a ne Pat & Mat, to můžete vyžadovat, neb je to zásah do společné topné soustavy. Také si vyžádejte doklad, že nový radiátor má stejný výkon jako starý, a že pokud si budou měnit i termostatický ventil, že bude nastaven na stejný průtok kv jako ten starý (doložit dle dokumentace k ventilu). A pokud jsou radiátory společná část domu, tak o takové výměně rozhoduje výbor (nebo Vy, pokud jste na to jediná…)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.