Vložil Magda3 (bez ověření), 29. Srpen 2017 - 15:18

V mém článku je velká záloha – subjektivní pocit kupujícího, který si před koupí požádá o zaslání předpisu záloh. Jde tedy schválně o nejednoznačné označení.

Krátkodobá záloha by měla vycházet z plánu na příští rok a nákladů loňského roku. Vzledem k tomu, že vám po roce případný přeplatek vrátí, není to ani tak moc podstatné. Je to jenom taková vějička pro zabedněné statutáry, kteří potřebují mít pocit, že mají hodně peněz na účtu.

Ale může být také varianta, že se žádná dlouhodobá záloha neskládá (na těchto stránkách odvážné tvrzení) a krátkodobá záloha bude o dost vyšší, protože na účtě nebude rezerva – dlouhodobá záloha.

Vlastníci se také mohou domluvit, že dají nějakou jednorázovou částku jako prvotní vklad – rezervu a náklady se budou každoročně vyúčtovávat a platit.

Dávat ovšem na hromádku dlouhodobou zálohu a k tomu rezervu je zkrátka nesmysl. Zajímalo by mě, kdo z těch chytráků by ve skutečnosti (měl li by svůj vlastní dům) dávalo stranou peníze na střechu, okna, stoupačky, fasádu a ještě pro jistotu rezervu na nepředvídané údálosti. Platit peníze předem na cokoli je často horší, než si vzít úvěr.

Ale holt pánové zde nepřekročí svůj stín a nepohnou mozkovými závity.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.