Vložil zdeseny clen SVJ, 28. Srpen 2017 - 7:46

a nepotřebuji k tomu rozsudky okresních soudů, kde někdo prohrál proti SVJ, i když SVJ nepředložilo žádný důkaz o doručení čehokoliv… Vy tady Čmuchale jen trolíte proti TN, jděte si vybíjet své pocity, prosím, jinam. Nebo se vyjadřujte k broušení praku a nenavážejte se do TN, který popsal soudní realitu.

Pokud chcete bojovat za svá práva před soudem, musíte být připraveni. A to hodně. Jinak tam jdete jako dlužník co kveruluje proti většině a hodně soudců (netvrdím že všichni) Vás odsoudí.

Tazatelka nabyla vlastnictví a momentem nabytí na ní přešla povinnost platit zálohy. Protože nemá žádný důkaz o tom, že by například již hned po podpisu kupní smlouvy zjišťovala od prodávajícího či od správce výši plateb, tak se jí klidně může stát, že prohraje s tím, že věděla, že za byt se obvykle platí a všechny kroky podnikla pozdě…

Bohužel narazila na SVJ, kde předseda výboru je ******.

Zbývá jí:

Zpochybnit doručení předpisu záloh (nevím, zda jí to bude stačit, viz výše, stačí aby soud prohlásil mohla vědět, respektive učinit něco aby věděla)

Zpochybnit stanovení záloh – neodpovídají předchozí spotřebě a nejsou odsouhlaseny správně

Zpochybnit výší úroku z prodlení – počítáno od termínu, zákonná výše

Zpochybnit ten poplatek za zaslání upomínky – zda byl řádně schválen shromážděním vlastníků

Osobně bych zaplatil, ale spolu s penězi poslal dopis, že nesouhlasím se stanovením těch částek co do výše a důvodu, že platím jen abych předešel nákladům soudního sporu a blíže se vyjádřím k obojímu po důkladném seznámení s podklady, s účetnictvím a dokumentací SVJ po převzetí vyúčtování v rámci eventuelní reklamace vyúčtování.

Se znalostí věci se dá na vyúčtování najít takových chyb, že tam je šance mnohem vyšší. S přezkoumáváním všeho nebude tazatelka v časovém pressu a bude mít čas si ten prak nabrousit. Pokud jí to za to bude stát.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.