Vložil Magda3 (bez ověření), 23. Srpen 2017 - 8:26

Jane77, postup, kdy spoříte na neznámý účel je špatný pro všechny vlastníky. Včetně mě a včetně vás. Nikdo nemůže druhého nutit, aby šetřil na neznámý účel.

Na velké opravy a investice se zálohy skládat samozřejmě mohou. Například na střechu, která má živostnost 20 let můžete skládat zálohu. Je potřeba ale vědět, na co vlastně tu zálohu skládáte. Pokud například odpadne důvod takového spoření, tak peníze vlastníkovi jednoduše vrátíte.

Skládat zálohy na drobné opravy v domě, to je blábol. Vy snad spoříte na výměnu baterie, nebo orpavu zámku k bytu? Takové drobné opravy prostě vlastníkům vyúčtujete a ti je zaplatí.

Skládání záloh na neznámý účel je zkrátka nebezpečný a nekontrolovatelný. A není vůbec jisté, že z takových peněz něco opravíte. V naší ulici se jeden předseda SVJ kasal, že má 5 milionu ve fondu oprav. A když se v domě prodávala nebytovka, tak jí jménem SVJ za 2 miliony koupil. A nikdo nemůže nic namítat. Vždyť skládali peníze na neznámý účel. Tak proč nekoupit zbytečnou nebytovku, ze které si pan předseda může udělat třeba vlastní dílnu.

Ani většina nemůže rozhodovat o zálohách na neznámý účel. Většina může rozhodnout o tom, zda se budou skládat zálohy na střechu. V tom je základní rozdíl, kteý ovšem členové výboru nechtějí vidět. Ono je to trochu pracnější a nemohou takové zálohy rozfofrovat za co chtějí.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.