Protisněhové zábrany

Vložil VN (bez ověření), 10. Srpen 2017 - 16:54 ::

Kolegové , jak byste řešili následující situaci. Měli jsme ohromný problém v souvislosti s padáním ledu ze střech. Během jedné noci jsem spočítal cca 100 ks kilových kusů , spadaných na chodník. Problém u nás je ten , že když seženu horolezeckou partu na úklid sněhu , nemají občas čas a tak je k nám dostanu nějaké 3–4 dny po objednání. Čištění sedlové střechy s vysokozdvižnou plošinou je také problém , neboť se musí pohybovat po nezpevněných plochách , což je v zimě na sněhu hodně velký problém. Objednal jsem projekt na vybudování protisněhových zábran s kalkulací materiálu a nestačil jsem se divit tou sumou. Na náš velký dům by jen materiál vyšel na nějakých 2,5 mega. Myslel jsem si , že se vejdeme do cca milionu ..a tuto sumu jsem nechal odhlasovat na schůzi. 40% vlastníků se však vyjádřilo proti. Mám obavy , že když svolám mimořádnou schůzi a lidem řeknu , že akce bude stát 3 mega, že mne pošlou někam. Takže jaké mám možnosti :

  1. rezignovat… a tím se zbavím odpovědnosti..nikdo jiný za mne však není a tak dům bude bez vedení.
  2. Udělat mimořádnou schůzi s tím , že vlastníci 3 mega schválí…poté to bude OK
  3. Udělal mimořádnou schůzi s tím , že vlastníci 3 mega neschválí…co potom ? Pokud zůstanu ve funkci a stane se nějaký průšvih , budu hnán k odpovědnosti já , nikoliv vlastníci
  4. No a pokud rozhodnu o vybudování zábran bez schválení vlastníků , poté riskuji, že mne někdo z vlastníků dá k soudu. Otázka je , jak by se k tomu postavil soudce.

Jak byste postupovali vy ? Jenom doplňuji , že po obvodu celého domu jsou chodníky a z těchto chodníků se vstupuje do vchodů. Takže řešení typu , páska , hrazení apod nepřipadá do úvahy..lidé by se neměli jak dostat domů.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.