Vložil MVDr. Macháček (bez ověření), 28. Červen 2017 - 20:58

Vy družstevnící byste pořad něco někomu znárodňovali, zabavovali a prodávali. Díky bohu, že je po vás popel.

V SVJ stačí s dlužníky pracovat, nechovat se k členům jak ke sluhům, mít transparetní účet, pouštět je k podkladům, když vidí, že nemáte co skrývat, po chvíli je to denní sledováni přestane bavit. Nechovat se k nim shora, ostatně jsme tu my pro ně, ne oni pro nás. Když někdo přestane platit a nemá hypotéku, je bytová jednotka v o.v. nejlikvidnější zástavou. Když hypotéku má, nečekat na osvícení, správně upomenout a žalovat EPR. Pokud je s dlužníkem řeč a dle mých zkušeností je reč s 8 z 10, pak splátky sepsané u notáře s doložkou okamžité vykonatelnosti.

To vše proti tomu, že v družstvu je rovina hlasů. Ať máte byt 100m2 nebo 30m2, hlas máme každý jeden a stejné váhy. 20 důchodců dokáže potopopit smysluplnou insvestici, protože i když bydlí na pětníku, maji stejný hlas jako zbytek domu. Když nejste přítelem toho jak představenstvo spravuje ekonomiku, jak vám umožňuje výdaje a dodavatele kontrolovat, máte smůlu, mají nad vámi absolutní moc. Chcete-li trasparentnost a představenstvo o ni nestojí, opět máte smůlu, najdou si 10 důvodů, jak se vás zbavit. Nikdy bych nevyměnil svobodu za vazalství. A statistiky výstavby a rozdělení SVJ vs. BD mi dává za pravdu, že nejsem sám.

Pro a proti „Pro správu domu a větší pohodlí je výhodnější družstevní bydlení, u vlastnického bydlení je totiž mnohdy obtížné dosáhnout nějakého rozhodnutí či zajistit nápravu nevhodného chování některých vlastníků,“ míní František Lebl, předseda, Sdružení bytových družstev a společenství vlastníků.

Naopak advokát Pavel Nastic považuje za nejlepší mít byt v osobním vlastnictví. "S touto bytovou jednotkou mohu volně nakládat a mohu ji také dát do zástavy, což je důležité v situaci, kdy si na pořízení bytu beru hypotéku a potřebuji bance dát do zástavy nějakou nemovitost.

Aby Lébl nevyzvyhoval družstevni vlastnictví, ještě stále je tu generace ročníků 1950, která má pocit, že i když byt už několik let vlastní, družstvu stále platí nájem a musí být v předklonu, jinak ho ten zlý pan předseda může vyloučit. Družstva, SČMBD, Pokrok, Krušnohor je mor a rozkrádání za bíleho dne!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.