Vložil Pajos, 29. Červen 2017 - 22:31

No, je to asi 10,5m2 a vyšlo mě to na 5–6 tisíc. Máte nějaké vzdělání v oboru? Abych vašemu názoru mohl přikládat větší hodnotu? :-)

Ostatní stěny jsou bud na velkou společnou chodbu, tlusté 40–50cm z cihel, a na druhé straně je soused co skoro není doma a má tam kuchyň. A strop bych rád zateplil polystyrenem nebo vatou z vrchu, obecně do vnitř toho už víc dávat nechcu, hlavně proto že byt má jen 30m2 a nechci si ho dál zmenšovat :-) a další stěny nepovažuju z hlediska hluku za důležité.

Co mě spíš trápí je stupačka, uvažuju že tam nacpu deskovou vatu, která bude dělat akustickou izolaci jak sousedovi, tak dolů k sousedce a nepotáhne mě od ní její vzduch z koupelny. A v případě problému by se to dalo vydělat, nicméně stupačky se ted měnily, takže nepředpokládám dalších 10–15 let že to bude problém. Vzhledem k tomu že když si soused otevře dveře do koupelny nebo tam něco dělá, tak ho slyším jako byl byl skoro vedle mě, je tam jen plastové víko a hluku nebrání vlastně nic v cestě, defacto když tam strčím ruku a oddělám jeho víko (ted jen miralon) tak mu strčím ruku do bytu. To celkem trápí, z hlediska hluku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.