Vložil Čmuchal (bez ověření), 2. Červen 2017 - 4:35

Postup při přebírání dokládaných podkladů:

  1. jeďte si pro podklady, jinak NIC nezkontrolujete. Ale o nákladech jsem napsal již v jiném příspěvku…
  2. ofoťte / oskenujte si VŠE co se Vám předloží, ať to je cokoliv (třeba uzávěr od piva)
  3. že se chce abyste měl vlastní techniku? Proti tomu těžko co namítat: všechno něco stojí a je logické, že náklad na kopírování (technický) prostě SBD/SVJ nést, nemá důvod
  4. doporučuji: opatrnost. Dejte pozor, zda Vám bude vnucováno podepsat, že jste nahlížení / kopírování provedl. Pokud ano, pak by mělo být uvedeno v jakém rozsahu (NE slovy, ale taxativně jmenované označení sestav nebo označení obsahu listin které jste SKUTEČNĚ měl k dispozici a které jste si sfotil)
  5. doporučuji: při pořizování kopíí / přebírání podkladů nevejrat „tlustými skly“ do obsahu listin, hledat to či ono, či něco jiného… Žádejte „fascikl“ =kupa podkladů, které jste žádal, tu si beze zbytečných slov okolo okopírujte a odejděte. To co Vám bylo předáno chápejte jako „černou skříňku“, kterou je možné předat znalci s otázkou, zda tyto podklady jsou sto plně odpovědět na otázku zda obsahují „…náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona …“.
    A to proto, že TO bude posuzováno následně jako splnění povinnosti dle §8/1 zákona

Zákon neuvádí „jakým způsobem doložit“, pokud by blbánci v SBD/SVJ měli rozumu dle §4/1 NOZ jistě by si uvědomili, že nemusíte být jediný kdo žádá o podklady a veškeré podklady by zpřístupnili „dálkovým způsobem“ – už proto, že asi něco bude stát hodinová mzda hlídače → tedy toho kdo Vám bude fuňet na záda při kopírování a skřehotat, že to trvá dlouho a že chce jít již domů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.