Vložil René (bez ověření), 23. Červen 2017 - 10:02

Napsal jste: " Pokud vynechané byty jsou převážně podlimitní naroste průměrná hodnota měrného nákladu domu pro další iterační cyklus a bude vyšší i limitní hodnota."

To není pravda. Limitní hodnota zjištěná na začátku rozúčtování zůstává stejná i pro další iterační cykly. Tzn., že byt s menším náměrem v pozdějším iteretačním cyklu (tj. v některém dalším kole rozúčtování) nemůže mít úhradu vyšší než stejně velký byt s větším náměrem z předchozího iteračního cyklu (tj. v některém v předchozím kole rozúčtování). Jestliže spadly oba byty v některých kolech rozúčtování pod limit, musí mít oba stejnou úhradu rovnající se 80% průměru stanovenou na začátku rozúčtování.

Pokud je v domě více podlimitních náměrů a málo nebo žádné nadlimitní, zaplatí podlimitní byty uvedený limit a ušetřené částky sniží v dalších kolech úhrady zbylým ostatním (to jsou ti, kteří byly zatím v limitech). Někteří z nich se díky tomuto snížení dostanou pod limit a tak se jim naúčtuje limit a zbytek „ušetřených“ částek opět sníží v dalším/dalších kolem úhrady zbylým ostatním. V posledním kole rozúčtování už nikdo pod limit nespadne, rozúčtování je tedy ukončeno, není už co přerozdělovat mezi zbylé ostatní.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.