Komu zaslat žádost k nahlédnutí do podkladů dle § 8 odst. 1) z.č. 67/2013 Sb.

Vložil Zdeněk888, 23. Květen 2017 - 15:52 ::

Jsem vlastníkem bytu a členem SVJ, které již cca 3/4 roku nemá statutární orgán.. Před cca 2 měsíci jsem poslal žádost k nahlédnutí do podkladů dle § 8 odst. 1) z.č. 67/2013 Sb. doporučeným dopisem s dodejkou. Žádost jsem poslal na úřední adresu SVJ. Protože si písemnost SVJ do 10 dnů nevyzvedlo, pošta jim dopis hodila do poštovní schránky. V této věci jsem oslovil advokáta který tvrdí, že jsem žádost poslal špatně a že jsem ji měl poslat Správci (SBD), který tyto informace má a i právě s ohledem na fakt, že SVJ nemá statutární orgán a není nikdo, kdo by písemnosti vyzvedával. Správce (SBD) má totiž poměrně velké pravomoci při jednání jménem SVJ na základě Smlouvy o správě mezi SVJ a SBD. Advokát také zmínil, že písemnost nebyla doručena. V příloze příspěvku naleznete odkazy na stanovy SVJ a na Smlouvu o správě mezi SVJ a Správcem (SBD).
Prosím o názor:
1) Souhlasíte s názorem advokáta?
2) Dokud podklady neobdržím, odsouvá se tím prokazatelně reklamační lhůta dle dle § 8 odst. 2) z.č. 67/2013 Sb.
3) Pokud podklady neobdržím do konce 5/2017, uspěl bych s pokutou za prodlení s nepeněžitým plněním vůči SVJ dle § 13 z.č. 67/2013 Sb.?

PřílohaVelikost
Odkazy na dokumenty.txt190 bytů

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.