Vložil Misme, 9. Květen 2017 - 9:17

Milý TN,

mám pro vás bonus za chronicky konstruktivní, věcné, slušné, srozumitelné, nikoho nenapadající…, zkrátka ve všech směrech z mého pohledu pozitivně hodnocené příspěvky na tomto fóru. Informace je přímo od zdroje. Odpověď na svůj problém najdete pod šestnáctkou.

V metodickém pokynu pak čtu: …určení podílu základní složky a spotřební složky by mělo vycházet především ze způsobu indikace, tepelně izolačních vlastností objektu, ale i z použité technologie topné soustavy. Při použití poměrových indikátorů, by se měl podíl základní složky a spotřební složky výrazně blížit stejným hodnotám tj.až 50 %. Při použití jiného způsobu měření nebo indikace (např. denostupně) by měl být použit nižší procentní podíl základní složky. Toto ponížení by se tedy mělo uplatnit v případech použití denostupňové metody měření. Ponížení podílu základní složky na 30 % nelze doporučit pro objekty, na kterých došlo k úpravám, které se týkají zlepšení tepelně izolačních vlastností vnějších plášťů objektů,a ve kterých není použita denostupňová metoda měření. Přesnou výši podílu základní složky muže určit pouze energetický audit zúčtovací jednotky.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.