Odkoupení / pronájem části chodby (společné vlastnictví)

Vložil GogolML, 2. Květen 2017 - 16:16 ::

Dobrý den,

chci se zeptat. Před pár lety jsme odkoupili od ostatních vlastníků půdní prostory s úmyslem je přebudovat na byt, který by mohl využívat syn. V průběhu přestavby se ukázalo, že místnosti není možné „vnitřně“ propojit díky komínu v oblasti, kde měl být průchod. Proto se jako jediná možnost jeví odkoupení / pronájem části společné chodby, jehož účelovým určením by byl průchod, chodbička.

Jedná se o půdní prostory, tedy úplně poslední patro úplně v rohu (tedy nehrozí omezení únikových cest apod.). Na tomto portále jsem se dočetl, že je mnohem snazší udělat pronájem. Chci se tedy zeptat:

  1. Potřebuji souhlas všech vlastníků? Jaká forma tohoto souhlasu?
  2. Potřebuji sepsat nájemní smlouvu – jaké jsou náležitosti? Může zde být uvedena i symbolická cena za pronájem?
  3. Jaké jsou další požadavky na zápisy na úřadech, např. stavební úřad či katastr nemovitostí (chceme si tuto chodbičku oddělit od společné chodby sádrokartonovou příčkou)?

Je mi jasné, že potom bude zapotřebí provést celkovou kolaudaci z nebytových na bytové prostory. Ale teď se mi jedná o to, jak získat dané dva metry čtvereční do svého užívání.

Děkuji, Forejt

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.