Výbor SVJ porušuje zákon i stanovy

Vložil JaVa, 1. Květen 2017 - 17:19 ::

Na stránkách „okolobytu“,jsem našel návod pro statutáry SVJ,jak obcházet zákony a stanovy SVJ při vyplácení odměny za funkci ve výboru SVJ.

1. 5. 2017 17.54

Dobrý večer,

naše stanovy hovoří,že o odměnách pro členy výboru a kontrolní komisi rozhoduje shromáždění. Na shromáždění bylo odsouhlaseno 210 Kč měsíčně na bytovou jednotku. Celkem tedy jde na odměny pro 3 členný výbor měsíčně částka 29.820 Kč. Výbor si,ale měsíčně na 1 člena vyplácí pouze částku 2.499 Kč hrubého s vysvětlením,že je to pro ně výhodnější platí nižší daně,sociální a zdravotní pojištění. V žádném zápisu ze schůze výboru jsem se nedočetla,že si výbor odsouhlasil tento způsob vyplácení odměn. Zbývající částku 22.323 Kč,která měsíčně zůstane si výbor 2× ročně rozdělí mezi sebe tedy částku 133 938 Kč. Zajímá mě Váš názor zda výbor postupuje správně při vyplácení odměn ? Musí mít členové výboru podepsanou smlouvu se SV ?

Co nám k tomu napíší zdejší „hlavy pomazané“?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.