Vedení topení po zdi

Vložil roskra, 25. Duben 2017 - 10:08 ::

Dobrý den. Revitalizujeme bytový cihlový dům. Má se provádět oprava topení tedy svislé a vodorovné vedení a nové radiátory. Nyní mám v bytě radiátory pod oknem ve výklenku napojen pouze 10 cm dlouho trubkou, vše ve vedeno ve zdi. Všichni členové SVJ souhlasili s opravou topení. Ale až nyní kdy se má zhruba za měsíc začít nám vedením SVJ sdělilo, že veškeré vedení v mědi bude jak svisle, tak vodorovně na zdi a proražením stropu v rohu místnosti povede trubka. Vzhledem k tomu, že máme cihlový dům požaduji zasekání vedení topení do zdi klidně na moje náklady a průrazy mezi pokoji použít staré vedení, ale vedení SVJ na toto nereaguje. Jak se mohu bránit? Nechci mít doma „kotelnu“.Argu­mentují, že topení je ve společném vlastnictví, já musím umožnit nejen vstup do bytu, ale i vybudování tohoto monstra.

V smlouvě o provedení stavby je uvedeno, že firma veškerý odpad zlikviduje podle zákona o odpadech. Např uložením na skládku atd.za to platíme. Ale kovový odpad bude předán jiné firmě k dalšímu využití. Podal jsem podnět, aby staré radiátory a další kovový odpad byl zpeněžen a částka byla vrácena do fondu SVJ. Dle sdělení vedení by to nebylo rentabilní a je drahá doprava a oni podepsali smlouvu, ke které jsme jim dali mandát. Podle mého propočtu se jedná o kovový odpad za asi 30–40tisíc Kč. Lze s tím něco dělat.? roskra

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.