Přechod účetnictví od původního správce (BD) na SVJ

Vložil Anonymous, 24. Duben 2017 - 8:29 ::

Situace: SVJ vzniklo ze zákona před dnem platnosti „nového občana“, ale nebylo ještě ustaveno. Správa domu je v rukou původního BD, které má v domě kromě bytu a garáže také komerční prostory. V domě máme vlastní kotelnu:

Účetnictví je daleko od mé profese, a tak mohou moje dotazy znít dost naivně:

  1. V seznamu faktur se objevují náklady, které se týkají komerčních prostor BD. Účetnictví se vede na dům, včetně pohledávek k nájemcům komerčních prostor BD? Účetnictví za kotelnu může být oddělené od účetnictví domu?
  2. BD vkládá svůj podil do fondu DZOI ke konci účetního období, zatímco vlastníci plati průběžně. To si může BD určit, kdy složí na účet finanční prostředky?
  3. Může si BD určit datum, ke kterému může být ustanovené SVJ v domě? Jsou finanční požadavky za nedodržení tohoto data ze strany BD oprávněné?
  4. Jak je možné provést přechod účetnictví od správce (BD) na budoucí ustanovené SVJ? Musí se provést audit, nebo nějaká zvláštní finanční kontrola externím subjektem?

Děkuji Vám za konstruktivní reakce.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.