Vložil Petr, 22. Duben 2017 - 14:41

Tazateli, díval jsem se do diskuse a našel, že jste dokonce na stejný dotaz odpovídal v září 2016

Spíše než 366/2013 platí pro revizi plynu zákon o energetice a příslušné vyhlášky, určující kde končí společný rozvod, a že za plyn v bytě (a škody) odpovídá vlastník bytu. To v 366/2013 není.

Citace ze září 2016:

Pro reality

Vložil JaVa, 19. Září 2016 – 13:55

Opovědnost za bezpečný stav rozvodu plynu v bytě, je od uzávěru před plynoměrem počínaje a koncovým spořebičem konče, vždy na majiteli jednotky.SVJ zodpovídá za bezpečný stav rozvodu plynu pouze ve společných prostorách domu a nemělo by platit za revize majetku soukromých osob ze společných peněz,ani kdyby si to schválili na shromáždění!

http://www.portalsvj.cz/…vych-rozvodu

http://www.portalsvj.cz/…ize-v-bytech

http://www.portalsvj.cz/…nu-kdo-plati

JaVa

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pro reality

Vložil JaVa, 20. Září 2016 – 19:39

Tak si vyhledejte a pak jim odcitujte § 6 c) NV č.366/2013 Sb.,:„Společnými částmi domu jsou dále rozvody plynu až po uzávěr k bytu“. JaVa

odpovědět | hodnocení +2

  • – – – – – – – – – – – – –

revize plynových spotřebičů

Vložil realita (bez ověření), 6. Říjen 2016 – 13:24

Pro JaVa. Dobrý den, vrcím se k mému původnímu dotazu ohledně revizí. Ačkoliv jsem upozornila na veškeré paragrafy, a doplnila získané odkazy, přesto SVJ zaslalo následující „výhrůžku“ a oznámení. Dá se i takto s tím nesouhlasit?

revize plynových rozvodů ve společných prostorách a v jednotkách, kde jsou funkční rozvody plynu (v prohlášení vlastníka jsou veškeré rozvody plynu v domě společným majetkem) proběhne........ Prosím o zpřístupnění dotčených jednoteky v uvedeném termínu, jinak by revize nebyla ukončena a majitel uzavřené jednotky by musel zajistit revizi ve své jednotce v náhradním termínu a uhradit vícenáklady tímto vzniklé. Předem děkuji za stanovisko.

odpovědět | hodnocení 0

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Pro realitu-revize plynových rozvodů

Vložil JaVa, 6. Říjen 2016 – 14:41

Pokud je ve vašem prohlášení vlastníka uvedeno,že všechny plynové rozvody v domě až po spotřebiče jsou společné (což mi připadá velmi nestandartní), pak jste povinna tuto revizi umožnit provést. Samozřejmě, jen k uzávěru před vaším spotřebičem, který doufám je ve vašem vlastnictví, tudíž za jeho bezpečný provoz ručíte pouze Vy a nikoliv SVJ. JaVa

odpovědět | hodnocení +2

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.