Vložil Pavel II (bez ověření), 22. Duben 2017 - 13:07

Pro změnu vytápění potřebujete většinu pro podstatnou změnu podle Vašich stanov (u nás 100%). Pořídíte si kotle o výkonu do 50 kW a zapojíte je do kaskády. Každý kotel oddělíte příčkou (kantkou) a tím se vyhnete stavbě kotelny a všem nesmyslům, kterými Vás tady diskutující děsí. Postup je následující:

  1. Projektant Vám spočítá potřebu tepla (lze použít i údaj z minulých dodávek tepla).
  2. požádáte libovolného obchodníka s plynem o příslib dodávky plynu v množství potřebném pro výrobu požadovaného tepla. Obdržíte podmínky připojení.
  3. Objednáte projekt zhotovený podle těchto podmínek včetně domovního rozvodu a instalaci kaskády např. 48 kW kondenzačních kotlů, který předložíte dodavateli plynu k vyjádření.
  4. Libovolný oprávněný zhotovitel provede instalaci a dodá Vám výchozí revizní zprávu.
  5. Na základě této revize požádáte obchodníka o uzavření sdružené smlouvy dodávky plynu a montáž plynoměru.
  6. S vlastníky si uzavřete smlouvu na dodávku tepla, způsob měření dodaného tepla, rozúčtování a řešení případných dluhů (odpojení i při neplacení záloh a nové připojení za poplatek).

Bod 6. je třeba realizovat na počátku. Stavební povolení na domovní instalaci nepotřebujete. Jedině kdyby jste museli stavět nový komín. Pokud by se musela zesilovat plynová přípojka od HUP k uličnímu plynovodu děje se tak na základě územního souhlasu (do délky 50 m) a povolení vlastníků dotčených pozemků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.