Vložil Vladimir B., 20. Duben 2017 - 18:48

Jen bych si dovolil trochu rozšířit příspěvek pana Petra. Máme stejný problém s opravou zábradlí lodžií, které jsou v PV (prohl.vlastníka) zapsány jako součást bytu s tím, že se plocha lodžie nazapočítává do celk. plochy bytu. Problém ve financování vzniká tím, že lodžie nejsou ve všech b.j.Zde je tedy nabízí jak investici zvládnou několik možností.

  1. Provést změnu v PV – přesunem lodžií do společ. částí domu. To je dlouhá a trnitá cesta s projednáním a souhlasem všech vlastníků.Tato verze je u nás optimální, protože se přesunem lodžií do spol.částí nebudou měnit podíly jednotl. vlastníků b.j. na společných částech domu (když plocha lodžie není započtena do bytové plochy).
  2. Invetiční akci týkající se lodžií /balkonů/ si budou financovat sami vlastníci bytů ze svých prostředků /nikoliv ze zdrojů SVJ/

3)Nyní projednáváme záměr financovat opravu lodžií z FO SVJ s tím, že byty, které nemají lodžie nebudou provádět žádné(nebo velmi snížené)platby do FO po dobu, která by odpovídala částce jejich podílu plateb na uvedené investici. Máme zjištěno, že to již některá SVJ takto realizovala, ale s rozdílnou formou finančního narovnání… což asi nebude v úplném pořádku (vrácení celého podílu v hotovosti z FO dotčeným b.j., nebo započtem přeplatku ve FO pro dotčené b.j/. Sdělte prosím i Vaše zkušenosti a názory.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.