Vložil Čmuchal (bez ověření), 4. Duben 2017 - 8:07

Pepku, nebuď agresivní hovado. Jak říká JaVa: „robota“ skutečně skončila a zvlášť po roce 1994. Bohužel věci se mění a budete se ve Vašem „kibucu“ naučit několika novým trikům.

Nejprve si prosvišíme slovíčka: (1) nájemník není vlastník a obyvatel bytu nemusí být ani nájemník ani vlastník (§2/g/1 zák.67/2013); (2) SVJ není akronym pro společenství; (3) shromáždění je občas jen pologramotná neorganizovaná hromada MKN:F70 (debilů).

Pouč sebe a i svýho předsedu: SVJ má zabezpečit úklid.


A jak to udělat: SVJ zastupuje ten tvůj „předseda“,
takže ten provede a naplní body: 1,2,3,8 a shromáždění provede a naplní body: 4,5,6,7

(1) stanovte jaký předběžný rosah služby zahrnuje to. co běžně chápete (§4/1 NOZ) ve tvojím kibucu za „ÚKLID“ (mytí schodů – 1× týdně, mytí oken – 1× měsíčně, …umytí huby remcalům – podle potřeby :) :) ).

Výsledkem musí být pro závěr: „Služba „ÚKLID“ znamená, činnosti v rozsahu-Y a prováděné v následujícím zúčtovancím období v termínech-D.“ → stanovení Y a D.

(2) službu „ÚKLID“ předběžně oceňťe: propočtěte kolik jsou za tyto služby náklady materiálové a mzdové (spotřeba vody, spotřeba mycích prostředků, pronájem úklidové místnosti, …A doba za kterou se dá ta práce udělat způsobem takovým či makovým, ale který byste ve Vašem kibucu označili za „UDĚLÁNO KVALITNĚ“)

Výsledkem musí být pro závěr: „Služba „ÚKLID“ rozsahu-Y a prováděné v termínech-D stojí cca cenu-K.“ → stanovení K.

(3) službu „ÚKLID“ protáhněte výběrovým řízením: oslovte externí firmy a poptejte u nich „V jakém rozsahu-Y by poslytly službu „ÚKLID“ provádou v termínech-D, za jakou cenu-K a s jakými zárukami a jakými prostředky.“ → logicky jim sdělíte pouze požadovaný rozsah-Y a termíny-D a porovnejte jejich nabídky.

Protože „externí firmou“ je svého druhu i SVJ, jako samostatnou „nabídku“ berte i zadávací podmínky dle ad-1, přičemž zvážíte jaké možnosti má SVJ pro plnění služby úklid: toliko vlastní síla neboli „svépomoc některých členů SVJ či nikoli pravidelně poskytovaná svépomoc nečlenů SVJ, při zajišťování „ÚKLIDU“ v termínech-D“.

Výsledkem bude ZPŘESNĚNÍ pro závěr: „Službu „ÚKLID“ v rozsahu-Y prováděné v termínech-D za ceny-K mohou provádět firmy-F.“ → zpřesnění Y,D,K i F.

(4) na shromáždění usnesete a vložíte do stanov popis nové služby „ÚKLID“ v rozsahu-Y a uvedete, že tuto službu zajišťuje SVJ.

(5) na shromáždění můžete usnést nejvýhodnější nabídku dle ad-3 (může jím být buď nabídka některé firmy z výběru nebo „svépomoc“ SVJ) nebo dát SVJ volný prostor k výběru do max-ceny-K (do níž se múže vejít např. několik subjektů (firem), jejichž nabídky např. nepůjde srovnat triviálně nebo budete li chtít zjistit zda je externí kvalita vyší či nižší než kvalita „výpomoci“).

(6) na shromáždění musíte SVJ uložit termín dokončení výběru dle ad-5

(7) na shromáždění byste měli usnést zpúsob rozúčtování služby „ÚKLID“ dle ad-5 (mohli byste tím vyloučit problematické rozúčtování podle rozhodných osob (§5/2/d)). Neuděláte li to, muste postupovat při rozúčtování nákladu na „ÚKLID“ dle §5/2 zák.67/2013

(8) protože NIC není zadarmo, tzn. ani „svépomoc některých členů SVJ či nikoli pravidelně poskytovaná svépomoc nečlenů SVJ“ dle ad-3, bude na vyúčtování těch členů SVJ, kteří pro SVJ „robotovali“ na zajištění „ÚKLIDU v dílčím rozsahu-Y v KONKRÉTNÍCH termínech-D“ refundace alikvótních nákladů za poskytnutí této „svépomoci“ (ve Vašem kibucu to zatím je = (celkový počet bytů – 1)). Tím dosáhnete toho, že tebou milovaný soused se BUDE PODÍLET na nákladech za úklid, i když fyzicky provedou „ÚKLID“ jiné ruce.


Jak vidíš, postup není tak komančsky přímočarý, jak činíš Ty: tím, že okolo sebe pliveš jedový slinty a nazýváš milovanýho souseda parchantem (což tedy nechápu, proč by u Vás v kibucu mělo mít váhu při posuzování úklidu, zda je někdo z nemanželského lože). Třeba má zdravotní problém, do kterýho je ti „hovňous“ a třeba si to chce zaplatit, protože ví že robota skončila.

Byl by ale retard (~? MKN:F79), kdyby Vám (tedy tvýmu debilnímu SVJ) něl radit, jak prosadit své „podílení se“ na nákladech za „realizaci rajónů šůrovaných mazlákem“ právně správně.

Navíc uvedený postup lze použít i v případě, že se najde víc „tebou milovaných sousedů“, kteří se prostě také rozhodnou, že ve svých letech (90+ (zombie), 25– (lehké děvy), socky- (byt na výdělek) …apod.) už nebudou chtít „mazlákem šůrovat rajóny

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.