Chrání toto tak před tím, že z vás vedení SVJ udělá dlužníky ??

Vložil Štítky (beta) (bez ověření), 9. Březen 2017 - 23:44 ::

Ahoj ahoj ahoj,

zde je článek https://www.novinky.cz/…ve-domy.html …bohužel z 11/2014 (tedy přes 2-roky starý)

Poslední odstavec uvádí
cit. „Co se týče neshod u výše hrazených záloh, lze věc vyřešit následovně. Pokud jsou podle mínění části vlastníků vybrané peníze vedením SVJ užívány v rozporu s usneseními shromáždění vlastníků, lze rozporovanou výši záloh ukládat k notáři až do doby, než se spor rozhodne. Chráníte se tak před tím, že z vás vedení SVJ udělá dlužníky. Částku sice rozporujete, ale zároveň můžete dokázat, že nejste neplatiči.

Otázka: skutečně? Tzn. kdo je to právně „neplatič“? Je to ten kdo neplatí zálohy? Nebo je to ten kdo nezaplatí dluh vyúčtování? Je tím „neplatičem“ už jen proto, že ho tak chátra z vedení SVJ častuje nebo že o něm rozšiřuje že je neplatičem? Nebo je snad „neplatičem“ jen na základě „tvrdých dat“?

Otázka: skutečně? Tzn. skutečně mi skládání do „notářské zástavy“ ochrání „zadnici“. V dávnověku tohoto webu zde bylo dokázáno, že nikoliv. Pokud je prokazatelné, že oprávněná pohledávka nebyla „včas“ na účtu věřitele, pak povinný je dlužníkem se všemi důsledky (penále, pokuty, vystěhování na dlažbu, …)

Co Vy praktici, na to?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.