Vložil Justitianus, 7. Prosinec 2020 - 18:25

Vilmo, nemusí Vám to být líto. V SVJ to takto chodí: rozhoduje se většinově. Kdo si pořídil bytovou jednotku, musí s tím počítat.

  • Je naprosto bezvýznamné že nemáte žádný zápis o rozhodnutí shromáždění. Rozhodnutí shromáždění se nestane neplatným jenom proto, že některý vlastník jednotky zrovna nemá zápis k dispozici.
  • Je naprosto bezvýznamné co Vám bylo řečeno právničkou (že si částku máte nechat vyplácet). Jestliže SVJ provede započtení, jde o jednostranné právní jednání, kterým zanikají vzájemné závazky – a Vám nic vyplaceno nebude.
  • Je také naprosto bezvýznamné že na společný účet posíláte „nemalé peníze“. Tak se tam (z rozhodnutí shromáždění) pošle ještě o něco víc peněz, no. Většina s tím souhlasila. Chcete-li to změnit, obraťte se na nejvyšší orgán SVJ – shromáždění.

Rozhodující pro Vás je pouze to zda shromáždění v minulosti rozhodlo o jednorázovém příspěvku na správu domu ve výši nájemného za rok 2019. Sama jste zde citovala písemné sdělení od SVJ, že: „částka bude, na základě usnesení Našeho SVJ, převedena v roce 2020 na účet dlouhodobé zálohy oprav a udržování“.

Nevím jak jste došla k závěru, že rozhodl výbor. Ten o tom platně rohodnout ani nemohl. Je zmíněno usnesení. Požádejte tedy o nahlédnutí do zápisu ze zasedání shromáždění, na kterém bylo toto usnesení přijato. Zjistěte text usnesení. Pak se tímto případem můžeme zabývat dále.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.