Vložil miskin6, 5. Březen 2017 - 20:24

Dobrý den pane Javo,

jak asi tušíte, tak tu dokumentaci nemám a doufám, že ji má SBD Zítřek. Jinak samozřejmě ten bod je pěkná sviňárna a píšu si to na seznam věcí, které budu na blížící se schůzi požadovat, aby se změnily. Mimochodem, ten bod je i v těch vzorových stanovách SČMBD. To samozřejmě ale nic nemění na tom, že je absurdní. Díky za upozornění.

Přiznám se, že v posledních dnech jsem z činnosti SBD Zítřek úplně v šoku. Zejména díky tomu, co vše v tomto vláknu vyplynulo na povrch. Konkrétně mě sere, že třeba za vypracování stanov si SBD Zítřek onehdy naúčtovalo x tisíc Kč a přitom jsou to jen zkopírované vzorové stanovy :O Není tohle už regulérní podvod?

Dobrá zpráva je, že dnes mi jeden spolubydlící přislíbil, že si byt převede do OV. Stav se tak vyrovná 3:3. Zítra se pokusím přesvědčit ještě jednoho, ale šance vidím velice bledě.

V průběhu března mám v plánu svolat shromáždění. Navrhnu na něm dodatek správcovské smlouvy směrem k osekání pravomocí SBD, zejména co se týče nakupování externích služeb. Předseda Obrdlík mi přislíbil, že na to přistoupí, nicméně z minulosti už vím, jakou mizernou váhu jeho slovo má a proto nechci moc předjímat.

Na několika místech tohoto vlákna jsem byl označen za kaskadéra, že jsem přistoupil na funkci předsedy SVJ. Chci se tedy zeptat, co dál udělat, abych si „kryl záda“? Mám chtít po SBD, aby se jejich zástupce stal místopředsedou SVJ? Přebere tak nějaký díl zodpovědnosti? Popřípadě co byste doporučili jako optimální řešení?

PS: Tou informací, že notář není v našem případě ke změně stanov potřeba, jste mne potěšil. Po krátkém googlení jsem měl totiž za to, že je.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.