Vložil JaVa, 4. Březen 2017 - 8:43

Pokud jste si pozorně pročetl tento příspěvek pana Michala: Co se týče toho Vložil Michal S. (bez ověření), 3. Březen 2017 – 13:18,ve kterém píše o reakci SBD, na jeho připomínky ohledně výše částky za provedenou revizi, cituji:

A jen tak pro zajímavost – dnes jsem telefonoval ing. Obrdlíkovi (předseda SBD Zítřek, které naše SVJ spravuje) aby se mi vyjádřil k poslední (bezpochyby) předražené revizi a k tomu, proč sem revizáka vůbec objednali, když jsme se na minulém shromáždění jasně dohodli, že veškeré externí služby budu objednávat já. Pan ing. Petr Obrdlík namísto aby uznal, že ta cena je mimo realitu tak kolem sebe začal kopat, zastával se revizáka a mě obviňovat ze lži a dokonce mi začal vyhrožovat, že mě z funkce předsedy SVJ odvolá :)

tak by jste,ten záměr s tříčlenným výborem zcela jistě pochopil.Určitě se budou hůře odvolávat dva členové výboru SVJ,držící při sobě a mající dohromady cca.33% podíl,než jeden předseda s pouhými 17 % z celku.Upozor­ňuji,že se nejedná o hlasování na schůzi výboru SVJ,kde mají všichni členové výboru stejnou váhu hlasů,ale o hlasování na shromáždění vlastníků a také o možnost svolat toto shromáždění se svými body na pozvánce,jelikož jsou dva a mají více než 1/4 hlasů.

V případě,že by použili proti SBD § 1209 z.č. 89/2012 Sb.,

(1) Je-li pro to důležitý důvod, může přehlasovaný vlastník jednotky nebo i společenství vlastníků, pokud je vlastníkem jednotky, navrhnout soudu, aby o záležitosti rozhodl; v rámci toho může též navrhnout, aby soud dočasně zakázal jednat podle napadeného rozhodnutí. Není-li návrh podán do tří měsíců ode dne, kdy se vlastník jednotky o rozhodnutí dozvěděl nebo dozvědět mohl, jeho právo zaniká. (2) Je-li pro to důležitý důvod, může každý vlastník jednotky navrhnout soudu, aby rozhodl o záležitosti, která byla shromáždění řádně předložena k rozhodnutí, ale o které nebylo rozhodnuto pro nezpůsobilost shromáždění usnášet se.

tak předpokládám,že by soud jejich členství ve výboru SVJ mohl vzít v potaz a přiklonit se na jejich stranu.

Ale pokud máte jiný nápad,jak tuto neutěšenou situaci řešit,tak sem s ním.

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.