Vložil JaVa, 4. Březen 2017 - 10:01

Zdravím pane Michal.Nevím, jak moc ironicky,jste to myslel s tím sháněním notáře,ale můžu Vás ubezpečit,že vaše SVJ ke změně stanov,přítomnost notáře určitě nepotřebuje.

Co se týče těch pravidel pro nahlížení do dokumentů, dle odst.5.,kdy jsem se mylně domníval,že je ve vašich stanovách nemáte,tak jsem je již našel.

Zmiňovaný odstavec 5) je uveden až po odstavci 7) na straně páté Čl.4.-Členská práva a povinnosti a jejich uplatňování

Na jeho znění je dobře vidět,jak upřímně to s vašim SVJ, SBD-Zítřek myslelo,když vám dávalo tyto nevolnické stanovy ke schválení.Četl je někdo ještě před schvalováním a ozval se proti omezování svých občanských práv?

  1. V souvislosti s výkonem práva nahlížet do dokumentů podle odstavce 1) písmeno e) a f) nemá člen společenství právo požadovat vydání dokumentů do jeho dispozice, ani právo pořizovat si jejich fotokopie. Nahlížení lze realizovat každou první středu prvního měsíce kalendářního čtvrtletí od 18:00 do 19:00 hodin u předsedy společenství po předchozí domluvě. V případě, že bude člen společenství vyžadovat nahlížení do dokumentů souvisejících s hospodařením společenství a s určením jeho povinnosti podílet se na nákladech správy nemovité věci podle odstavce 1), písmeno e) a f) častěji než 2 krát ročně, je povinen uhradit společenství zvýšené náklady na zajištění tohoto práva ve výši 200 Kč za každou i započatou hodinu, po kterou bude nahlížet do dokumentů trvat. Stejnou povinnost bude mít člen společenství, pokud bude vyžadovat nahlížení do podkladů pro jednání shromáždění nebo zápisů ze shromáždění podle odstavce 1) písmeno f) častěji než jedenkrát pro každé shromáždění.

Doufám,že máte veškerou dokumentaci týkající se správy domu a pozemku vašeho SVJ archivovánu u Vás doma,popř,v sídle SVJ,aby jste ji mohl(dle výše uvedeného znění vašich stanov) poskytovat k nahlížení ostatním vlastníkům jednotek v domě.

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.