Vložil °° (bez ověření), 2. Březen 2017 - 16:40

Jestliže skutečně dochází k předražování zakázek, tak opravdu odpovídáte vy jako statutární orgán za škodu způsobenou SVJ, protože nejednáte jako statutární orgán s péčí řádného hospodáře.

Výpověď smlouvy není řešením. Nejen proto, že by měla být schválena shromážděním, ale bez rozhodnutí shromáždění nemůžete uzavřít s někým jiným smlouvu novou.

Je zvláštní, že většinový vlastník družstvo nemá zástupce ve statutárním orgánu SVJ. Možná jsou tak vychytralí, že nechtějí nést odpovědnost za to, kdyby se na jejich podivnou správu něco provalilo, protože odpovědnost má statutární orgán, či-li vy. Měl byste zvážit odstoupení z funkce statutárního orgánu a nechat funkci statutárního orgánu družstvu. Když dužstvo samo rozhoduje (a má na to právo, když je většinovým vlastníkem), tak ať nese za to také odpovědnost. Z titulu vlastníka byste pak mohl v případě zřejmých pochybení družstva jedině žalobou uplatňovat náhradu případné škody způsobené společenství po jejím statutárním organu tedy družstvu. Vaše situace je ale velice obtížná vzhledem k tomu, že většinovým vlastníkem je družstvo, která tak může rozhodovat téměř o všem prakticky samo.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.