Rozúčtování nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce

Vložil Karlíček (bez ověření), 28. Únor 2017 - 3:52 ::

Dobrý den,

mohu požádat o názory na následující text vyhlášky:

§3/1 vyhláška 269/2015 uvádí cit. „Základní složka nákladů na vytápění v zúčtovací jednotce činí 30 % až 50 % a zbytek nákladů tvoří spotřební složku. Výši základní složky určí poskytovatel služeb.“

(1) pojmu „změna způsobu“ rozumím takto: pojem „posloupnost“ je nějakým určitým dohodnutým sledem „nějakých“ kroků/činností, které jsou „nějak“ parametrizovány. Vede-li pak nějaká „posloupnost-A“ k nějakým výsledkům na vyúčtování, pak netotožná „posloupnost-B“ by měla vést k jiným výsledkům. Zaměním li „posloupnost-A“ za „posloupnost-B“, provedl jsem změnu způsobu rozúčtování.

(2) z toho plyne, že určení rozsahu „30 % až 50 %“ (tzn. že někdo „s klikou“ navolí použití např. 35%) JE změnou způsobu rozúčtování viz. posl.věta v §6/1 zák-67.

(3) Jeli určení „výše ZS“ změnou způsobu (protože vede k jiným výsledkům), je „výše ZS“ určena (a) rozhodnutím poskytovatele dle §3/1 vyhl-269 nebo (b) ujednáním všech vlastníků dle §6/1 zák-67 věta-1?

(4) podle §6/1 je „Změna způsobu … možná vždy až po skončení zúčtovacího období“. Jak by toto pravidlo mohlo být porušeno? Jak by mohla „operace rozúčtování“ předcházet „konec zúčtovacího období“ – přeci logicky „operaci-rozúčtování“ musím provést s nějakým kvantem „podkladů a dat“ které jsou v okamžiku spuštění „operace-rozúčtování“ statické tzn. datum jejich „vytvoření/sběru“ bezpochyby předchází datumu jejich „využití/použití“ v operaci-rozúčtování.

(5) určení „výše ZS“ údajně činí dle §3/1 vyhl-269 poskytovatel, jímž dle §2/a/2 zák.67/2013 je „…společenství vlastníků jednotek …“. Tím „rozhodnutím poskytovatele“ v §3/1 vyhl-269, se ale míní rozhodnutí-SVJ (tedy statutárního orgánu společenství) nebo rozhodnutí-Shromáždění (tedy nejvyššího orgánu společenství) ?

(6) kdo určuje jak dlouhé je ve společenství „zúčtovací období“ (SVJ nebo Shromáždění)?
Může být např. 3-měsíční? (jedno proč, ale může?)

(7) je změna délky „zúčtovacího období“ změnou způsobu nebo není? (dle mého pohledu by být měla)

děkuji za relevantní a vážně míněné odpovědi

Karlíček

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.