Vložil Ing. Otakar Černý, 26. Únor 2017 - 17:25

K prvnímu odstavci: Na zdokonalování programu průběžně stále pracuji, tak jako jiní vývojáři. Zatím se tento problém dá řešit s rozúčtovatelem tak že do Vstupních hodnot zadá u dotčených bytů přiměřeně menší rozměry stoupaček.

Ke druhému odstavci: Fáma, že na vytápění nedostatečně vytápěných bytů se nepodílejí jen sousední byty, ale i další byty, je v naprostém rozporu s fyzikálními zákony.

Když budu sousedit s nevytápěným bytem a svůj byt si svými radiátory vytopím na normální průměrnou teplotu, tak se další přenos tepelných ztrát zastaví a můj další soused již žádnou újmou na teple netrpí, pokud samozřejmě rovněž topí normálně. Přestup tepla mezi byty je totiž podmíněn teplotním rozdílem!!!!

To se jen o úspory nákladů na vytápění takového bytu dělí „spravedlivě“ všichni příjemci služeb v domě, zatímco skutečné doplňování tepla do tohoto bytu zajišťují chtě nechtě, na svůj úkor, pouze nejbližší slušní sousedé tohoto bytu.

Z toho je také patrné, kdo na takovém překrucování fyzikálních zákonů a navazujícím svérázném výkladu spravedlnosti může mít největší zájem.

Rozúčtovatelé pak mají velmi usnadněnou práci a nemusejí se starat o zdokonalení rozúčtovací metody.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.