Vložil ROP (bez ověření), 27. Únor 2017 - 9:13

Dobrý den pane Petře, děkuji za Váš komentář – já jsem netvořila dané prohlášení vlastníků, pouze jakožto nový vlastník jednotky a člen SVJ, jsem si jej četla, takže asi tak. Pokud jde o termín „fond oprav“, tak se tedy omlouvám a uvádím citaci ze stanov: Částku, kterou je třeba získat v následujícím kalendářním roce pro vytvoření dlouhodobé zálohy na údržbu, opravy a zhodnocování domu schvaluje shromáždění na návrh statutárního orgánu společenství vždy v roce předcházejícím. Návrh musí přihlížet k odůvodněným a nezbytným nákladům dalšího roku a případně i k nákladům vyplývajícím ze schváleného plánu dalších činností. Rovněž se vezme v úvahu stav dlouhodobé zálohy na údržbu, opravy a zhodnocování domu podle její likvidity. Ptáte se, co s 50 000? no, vzhledem k tomu, že se má vytvořit rozpočet zahrnující I plánované dlouhodobé zálohy na údržbu a vzhledem k tomu, že je plánováno dělat izolaci kolem domu, tak lepší něco plánovat než nic a vzít si pak úvěr na vše.

Zkuste prosím nekritizovat to, že někdo něco nazve jinak, než se někomu zlíbí a držet se odpovědi na otázku, neboť je to pak ztráta času pro všechny. Očividně víte, co tím básník chtěl říci, byť ta terminologie správná není.

Podstatou otázky bylo to, zda je rozhodující držet se toho, co je v prohlášení vlastníků, tedy že se platí určitá částka za metr čtvereční a nazdar. Nebo zda můžeme dle nový stanov, schválených tak jak je zákonem požadováno a tvořit ten rozpočet atd. atd.

Nicméně děkuji za Váš čas.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.