Vložil Korky0202, 20. Únor 2017 - 17:01
  1. Žádaná smlouva – musíte být konkrétní o jakou smlouvu Vám jde, aktuálně mne nenapadá žádná smlouva, kterou uzavírá SVJ, ke které by existoval objektivní důvod, aby nemohl kopii upravenou dle 101 vlastník obdržet.
  2. Přístup k účtu SVJ – jestli máte na mysli přístup k bankovnímu kontu, nevidím jediný důvod, proč by měl vlastník mít jiné dispoziční právo než ke čtení. Je důležité, jaký cíl sledujete, zda chcete vědět, jestli všichni hradí své příspěvky a zálohy včas? K tomu nepotřebujete výpis z BÚ SVJ, na to existují jiné sestavy. Už je proto, že někteří mohou hradit své příspěvky v hotovosti či přes SIPO, takže Vám výpis z BÚ nepodá ucelený přehled.
  3. Právo dané zákonem nelze měnit dohodou, protože uvedením toho, že máte na něco právo ze zákona je donucovací ustanovení a nelze jej tedy v občanskoprávní rovině – usnesením, stanovami atp. měnit.
  4. Obdobou je ustanovení 1209 odst. 1. Vzhledem k tomu, že se jedná o zásah do vašich práv, které máte jako vlastník bytové jednotky lze to charakterizovat jako důležitý důvod či dle ZoVB důležitou záležitost.
  5. NE, bankovní číslo účtu vlastníka není citlivým osobním údajem, protože nesplňuje definici dle §4, odst. 2, zákona č. 101/2000 Sb.

Stejný dotaz je řešen např. zde: http://www.oou.cz/…tovejednotky

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.