Vložil Neznalý (bez ověření), 19. Únor 2017 - 18:23

Lépe?

Přdstavit si jak bych takovou situaci řešil, JE SNADNÉ. Jenže ne zcela na místě. Zcela snadno a bez potíží ji rozlousknou v banánistánech a diktátoristánech.

Trolle „P_V“, zákon prolobovala socansko-komačská podnikatelská tlupa. Zeptejte se sebe nebo koho chcete, kdo vymyslel pro zákon o službách princip „dáme lidem větší svobodu v rozhodování“. Ta „svoboda“ vede zjevně ke zvůli. Zvůle „hlasovací mašiny“. V předmětném případě „Krušnohorské mašiny“.

Trolle „P_V“, je jistě možné představit si, že existují „pohádková“ SVJ kde vládne dobrý „král“ a svým poddaným dopřává spravedlivého množství povinností. Ale to je jen pohádka. Vždy jde, na místě prvním i posledním, pouze o prachy. Můžeme li my myši (vlastníci) chycené v jedné společné pasti (bytový dům) někoho sejnout a vosolit, pak to uděláme.

Krušnohorci, zřejmě jiný receipt nenašli anebo se jim po dlouhé noční pitce pořádané Frantou Rybou, zdá jako nejlepší možný. Jak to Krušnohorci provedou je jejich věc. Já jsem pouze uved, že nám ostatním dali echo, a kdož ještě může, spas své obydlí. Zákon o službách je prostě danajský dar.


Pokud se trolle „P_V“ ptáš jak rozúčtovat „odpad, výtah, úklid, osvětlení atd. aby to bylo spravedlivé“, tak věz, že spravedlnost je jen v Nebi …a u nás na Zemi již byla vyřčena např. v §13/1 a §15/1 ZVB, nebo také v §5/2 ZSL… Dochází li u Krušnohorců (a jistě i jinde) k rozostření kategorie „byt pro bydlení“ a „hotelem“ či „ubytovacím zařízením“, pak spravedlivé zdá se mi, aby společenství rozhodlo, že SVJ zajistí právě to, co Krušnohorský magazín tvrdí, že je namáhavé a údajně neproveditelné. Důslednou kontrolu osob. §12 ZSL uvádí jasnou povinnost. Její nedodržení vlastníka stojí 50Kč/den. Lze ji aplikovat neomezeně-krát po sobě. Říká se tomu „100× nic umořilo vola“.

Možnost odhlasovat jiný způsob rozúčtování, způsob „spravedlivý z pohledu verchušky-Krušnohoru“, je v ZSL prostě cestou do „pekla sporů“ a více práce pro soudce. Ale to je právě to o co šlo, těm co tento slint, do zákona prohlasovali. Zeptej se svého poslance jak hlasoval.

Takže ještě jednou zopakuju

možnost odhlasovat „jiný způsob rozúčtování“ pro dodávky všech služeb dle zákona o službách, s výjimkou služby „dodávka tepla“ povede jednoznačne ke ZVŮLI.

Moje babička říkávala: dočkej času, jak husa klasu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.