Vložil N. Klainová (bez ověření), 10. Únor 2017 - 17:25

Z mého návrhu stanov z roku 2013 – systém „dodělej si sám“

U nás mají lodžie přístupné z bytů všichni, někteří však po dvou, takže se musí financování řešit.

Návrh jsem umístila na naše webové stránky. Nejdříve by měl zapracovat výbor a doplnit chybějící pravidla, potom by měl výbor svůj návrh předat k připomínkování vlastníkům, kteří o to projeví zájem.

Výsledek už by mohli ti, kteří o připomínkování neprojevili zájem, schválit.

Varianty, % apod., kdy existuje možnost něco navrhovat, jsou barevné. Barevné jsou i odkazy na právní předpisy, aby bylo jasné, s čím je možné hýbat a s čím ne (zde NV v závorce)

K výlučnému užívání společných částí:

„Ve výlučném užívání pouze některých vlastníků jednotek jsou následující společné části domu:

1) Lodžie přístupné z bytů jsou ve výlučném užívání vlastníka příslušné jednotky včetně dveří lodžií. (NV č. 366/2013 Sb., § 5 odst. 1 písm. f).)

Vlastníci bytů jsou povinni provádět údržbu a drobné opravy lodžií přístupných z bytů na vlastní náklady. Za údržbu a drobné opravy se považuje ……...........­.............­.....

(Je třeba specifikovat, co se považuje za údržbou a drobné opravy. Např. je možné uvést, že se tím myslí provádění nátěrů zaprášených stěn a otlučeného zábradlí, výměna rozbitých dlaždic apod. )

Z příspěvků na správu mohou být hrazeny pouze náklady a výdaje na opravy, rekonstrukce a modernizace lodžií přístupných z bytů, schválené shromážděním.­...….....%. většinou všech hlasů.“

Konec ukázky. Nejsem technik, proto ty tečky, protože netuším, co všechno je drobná údržba a co oprava společných částí. Byl to jen pokus, zatím se nic neděje a já se už věnuji jenom účetnictví.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.