Vložil MartinII, 28. Leden 2017 - 11:10

„O finance se nikdo nestaral všichni byli rádi že vůbec nějaký výbor formálně sestavily, nikdo to nechtěl dělat“.

Nezlobte se na mne, ale ten kdo se zajímá o hopodaření dle ZoVB či dle NOZ § 1179 (Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů", by měl nahlížet do vyúčtování (vyžádat si ho před schválením závěrky). Tam byste si měli všimnout, že odešlo někam (asi) 20.400 Kč a nevíte za co o komu.

Vy jste se nezajímali, závěrku jste schvalovali jako ovce a není důležité, zda jste byl či nebyl tehdy u rozhodnutí (pokud to vůbec je někde v zápise shromáždění) !!!

Daniela K ve vlákně, který jste také (redundantně) asi založil vy (jako Anonymous) píše zajímavou připomínku ohledně toho, kdo má peníze vlastně požadovat zpět „Nebude to nic jednoduchého, už z důvodu, že se obávám, že to není pohledávka společenství, ale jednotlivých členů společenství, protože se jedná o dlouhodobé zálohy členů společenství na dlouhodobé opravy …“

  • – – – – – – – – – –

Otázka: Peníze byly posílány každý rok nebo šlo jednorázových třeba 200.000 Kč. S tím souvisí

  • co na to teď ti další výboři, kteří bankovní převod spolupodepisovali ať už 1× na 200.000 Kč nebo každý rok na 20.400 Kč ?

Pokud šlo o převod jednorázový před lety, tak je pravda že vaše vina je nyní menší (schvalování závěrek), ale to jen na okraj.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.