Vložil TN. (bez ověření), 24. Leden 2017 - 22:00

Trochu jsem googlil, abych zjistil, co stojí za tímto nepromyšleným návrhem pana poslance.

Nebudu komentovat politickou stránku, abych nepolitizoval tento portál.

Pan poslanec, než přišel s takovouto volovinou, se měl nejprve poradit s někým, kdo tomu rozumí. Mohl se poradit s lidmi z SMBD, mám podezření, že se neradil ani s lidmi z SČMBD, protože jak znám školitele z těchto organizací, tak by mu podobný nápad rozmluvili, nebo by aspoň poradili jinou formulaci návrhu zákona. Pan poslanec se měl poradit s právníky a účetními. Měl se poradit s lidmi z ministerstva pro místní rozvoj a ministerstva sociálních věcí. Nic z toho evidentně neudělal. Rozhodl se zahrát na city, populismus nebo nepozornost ostatních poslanců. Chápu, že nikdo není odborník na všechno (podle Wikipedie je pan poslanec vzděláním strojař), ale poslanci by snad měli být nad věcí a prezentovat hlavně odborné názory a nepodléhat lobbistickým tlakům různých podvodníků.

Kdo za návrhem stojí. Pokud jsem googlil dobře, panu Fiedlerovi pošeptal do ucha tuto blbinu (jeho stranický kolega) pan Jiří Maria Sieber, realitní makléř z Mostu, který tento víkend kandiduje do Senátu v opakovaných volbách (viz jeho volební web jmsieber. cz/senat/kdo-jsem ). Zde se k ovlivnění pana poslance sám přiznává facebook. com/permalink­.php?story_fbid=2295­71560825573&id=100013181­911521

V říjnu proběhl seminář ve sněmovně facebook. com/Karelfiedler. cz/posts/514765135­387092 kterého se zúčastnil i tento pan Sieber, zajímavé přitom je, že se v parlamentu představil jako předseda společenství vlastníků. Když ale nahlédneme do veřejného rejstříku, zjistíme, že žádná osoba tohoto jména není a nikdy nebyla ani předsedou společenství, ani předsedou výboru, ani člen výboru. Naopak však v obchodním rejstříku najdeme několik firem pana Siebera, z nichž některé poslal do exekuce nebo je zadlužené prodal bezdomovci. A teď prosím o pozornost, toto je realitní web makléře Siebera mosteckarealitni. cz/index.php?kat=2&l­okalita=Most – všimněte si upozornění „Budeme vám potvrzovat pro sociálku příspěvky na bydlení.“

Shrnuto – člověk, který evidentně pronajímá byty těmto sociálním případům, potom ve spolupráci s místním SBD (v příspěvku je jmenován SBD Krušnohor) lobbuje u spřáteleného poslance, aby zařídil vyplácení sociálních dávek přímo na účet SBD/SVJ (podle informací na webu info. sbdkrusnohor. cz/prezentace/do­my.php toto SBD spravuje přes 200 společenství, když namátkou nahlédnete do rejstříku, zjistíte, že v těchto společenstvích je Krušnohor pověřeným vlastníkem-předsedou, to jest v těchto domech rozhoduje o všem, od stanovení výše příspěvku na správu, po způsob utrácení naakumulovaných financí).

Takže pan Sieber a SBD Krušnohor, na které je přímo podnikatelsky napojen (důkazem je tento odkaz sbdkrusnohor. cz/volne_byty/by­ty.htm ), si prolobbují bezpracný příjem v podobě státem vyplácených sociálních dávek přímo na účet SBD. Nemusí se zabývat efektivitou vymáhání dluhů, hledání úspor, správného fungování SVJ, nebudou si lámat hlavy tvorbou ročních rozpočtů a dlouhodobých plánů oprav. Prostě si Krušnohor nastaví libovolnou výši platby do neexistujícího „fondu oprav“ a my mu to z našich daní zaplatíme.

Ještě se, kolegyně a kolegové, divíte, že jsem tak zaujatý proti SBD? Tady jsem vám předložil jasný důkaz, jak to v tomto státě funguje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.