Jedná se v tomto případě o porušení z.č.67/2013 Sb., § 7 a z.č.89/2012 Sb. § 1414?

Vložil JaVa, 22. Leden 2017 - 13:30 ::

Dostala se ke mně informace,že externí správce jednoho SVJ,kterým je SBD,se na zasedání svého předsednictva rozhodlo neprovést za rok 2015 dodatečné vyúčtování tepelné energie na základě „dobropisu“ ze strany dodavatele tepla „VEOLIA“ dodaného až po ukončení zúčtovacího období.

Předcházející 3 roky SBD(externí správce SVJ),vždy nové vyúčtování na základě dobropisu provedlo a vlastníci obdrželi druhé vyúčtování včetně finančního doplatku.V roce 2016 se SBD rozhodlo ponechat „dobropis“ od VEOLIA ponechat na svém účtu,protože se jedná: „obvyklý postup v ostravských bytových družstev“.

Myslíte si ,že je to správné?Že SVJ „účetní jednotka“ může mít správně vytvořenu účetní závěrku za rok 2015,když některé z finančních prostředků,zálohově poskytnutých vlastníky bytových jednotek právnické osobě „SVJ“, zůstanou deponovány na účtu cizí právnické osoby=SBD=externí správce?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.