1) Splácení úvěru SVJ. 2) Stanovení příspěvku na správu domu a pozemku

Vložil Eva (bez ověření), 22. Leden 2017 - 1:24 ::

Dobrý den.

  1. Měla bych dotaz ohledně úvěru SVJ. Syn koupil byt v roce 2014 za odhadní cenu, která byla stanovena znaleckým posudkem, kde bylo zohledněno zateplení domu. O úvěru který si vzalo SVJ na toto zateplení jsme se dozvěděli až v loňském roce. Syn si požádal o výpis plateb, které se hradí z příspěvků na správu domu, kde bylo vidět, že se podílí na splácení úvěru. V kupní smlouvě, ale nic o splácení úvěru nebylo. Naopak je ve smlouvě, že prodávající nemá žádné dluhy, které by přecházeli na kupujícího. Od kupujícího jsme žádné potvrzení nedostali a sami jsme ani v tu dobu nevěděli, že by jsme měli nějaké potvrzení o dluhu žádat. Kdo je v tomto případě povinný splácet úvěr SVJ?
  2. Další dotaz je ohledně stanovení příspěvku na správu domu. Zjistila jsem, že příspěvek na správu domu synovi vypočítali podle velikosti jeho podílu, ale v NOZ a i ve stanovách SVJ je rozděleno, že část příspěvků je stanovena podle velikosti podílu a část podle počtu bytových jednotek v domě. Nové stanovy společenství byli přijaty na konci roku 2015. V tom případě syn platí víc než by měl. Má právo požadovat vrácení přeplacené části příspěvků na správu domu a následně o opravu stanovených příspěvků od roku 2014, kdy vešel v platnost NOZ?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.