Zamítnutí zápisu nového výboru do rejstříku - překročení funknčníhio období

Vložil Jirikk, 16. Leden 2017 - 10:24 ::

Dobrý den,

proběhla kompletní změna výboru, přičemž soud návrh na zápis do rejstříku zamítl, jelikož zjistil, že mnohem dříve, několik let zpět, došlo k ukončení funkčního období po řádných 5 letech a nemá informaci o jejich znovu zvolení.

Jako možnosti nabízí:

  1. Dodat zpětně veškeré dokumenty k volbě původního výboru po uplynutí funkčního období
  2. Udělat výmaz původního výboru ke konci funkčního období(pár let zpět).

Jak postupovat? Jsem v jak v SVJ, tak v novém výboru nový a obávám se, že po uplynutí funkčního období buď k znovuzvolení nedošlo, nebo nebudou dohledatelné všechny potřebné dokumenty v dané 15 denní odvolací lhůtě. Problém je taky v tom, že původní výbor se již nezdržuje v místě SVJ.

Uvažujeme tedy o druhé variantě, hlavně pokud k znovuzvolení nedošlo. Obávám se však, jak soud bude nahlížet na díru, kdy nebyl zvolen žádný výbor? Jako problém tohoto řešení rovněž vidím to, že veškeré zápisy volby nového výboru jsou podepsány původním výborem (s překročeným funkčním obdobím) a tedy jestli by soud v tomto případě je bral jako platné?

Jaké další výtku nám soud vytknul, že nové stanovy, které byly s volbou nového výboru přijaty, nebyly opatřeny podpisem statutárního orgánu. Stanovy byly součástí zápisu, který podpis předsedy obsahoval (bez ověření). Je problém v tom, že podpis nebyl ověřen? Nebo stanovy musí obsahovat rovněž podpis (ověřen/neověřen). Každá stránka, nebo stačí podepsat poslední stranu?

Prosím o radu, Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.