Vložil F (bez ověření), 12. Leden 2017 - 12:52

na mne zavolal MP, když jsem chtěl v jeho AK zjistit, kdy se dostanu k zápisu ze shromáždění. Než hlídka přijela, „poskytl“ výklad stanov (není jasné kterých), že si zápis (dle stanov) mohu vyzvednout do třiceti dnů (evidentně mínil od proběhlého shromáždění). Ovšem již zde je v jeho vyjádření několik zásadních problémů patrně právních:

  1. do třiceti dnů může znamenat, že 45. den již mám smůlu, protože i před policií tento právní odborník řekl „do třiceti dnů“ !
  2. staré ani nové stanovy nic o lhůtě, kdy má být zápis k dispozici neříkají a advokát si v jím vyhrocené situaci vymýšlel blábol, aby něco říkal
  3. platnost nových stanov jsem nechal na poslední chvíli ve shromáždění určit datem jejich zpřístupnění ve veřejně dostupném rejstříku, ale hlava nehlava tlačené hlasování znamená, že nové stanovy již neobsahují původní text, tj.

Zápisy včetně písemných podkladů k jednání shromáždění musí být uschovány u předsedy výboru nebo u pověřeného vlastníka.

Tím se může klidně stát, že pan advokát si nové stanovy vyloží tak, že zápisy nevyžádané do 30-ti dnů klidně může skartovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.