Vložil ! (bez ověření), 29. Prosinec 2016 - 13:24

Dotaz je bohužel pele-mele, ale dotýká se otázky navýsost altuální v každém SVJ i BD – a že jich je!

Nejen, že jich je obrovské množství, ale jsou také velmi různorodá, jak co do velikosti, tak typu domů,stavu nemovitosti, tak skladby členů atd. atd.

Těžko posuzovat konkrétní případy, když chybí bližší charakteristika.

V zásadě by práce pro jiné měla být honorována. Pokud ji někdo vykonává bez nároku, mělo by se mu dostat alespoň patřičného uznání – a SVJ by si mělo být vědomo, že tato situace nemusí trvat věčně a že pak náklady na bydlení ve spoluvlastnictví vzrostou.

Je smutné, že až tato situace nastane, statutář, který dříve pracoval a ručil zdarma, je nucen platit, a nikdo mu zpětně nepřispěje…

Dnes už často finanční prostředky statutářům a dalším voleným orgánům plynou-ovšem za velmi různé výkony.

Jsou lidé, kteří na to mají. Je jich ale větší část, kteří na to nemají, a přesto inkasují. A tuto situaci není snadné zvrátit.

Hodně by mohl vyřešit kvalitní externí servis, ale kde ho vzít? Zatím nevím o žádné školské instituci, která by se začala věnovat systematické přípravě profesionálů v tomto oboru. A byl by to perspektivní obor – když 2 miliony obyvatel jsou odkázány na bydlení v domech spravovaných (nejednou diletantsky) SVJ nebo BD. Divím se, že se toho nikdo nechytá…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.