Vložil krcma, 30. Prosinec 2016 - 9:32

Nejsem si vědom, že bych někoho k něčemu nabádal. Pouze jsem napsal, že pokud budou schváleny dlouhodobé zálohy např. ve výši 1000 Kč pro daný byt, z nichž 300 Kč pokryje podíl na pronájmu, tak pokud tato částka bude vyplacena, tak tazatelka bude muset o těchto 300 Kč platit víc na zálohách, jinak bude dlužit.
Je proto potřeba snížit ty dlouhodobé zálohy jako takové, např. na 700 Kč.
Jinými slovy není možné, aby třeba jí byla tato částka vyplacena a ostatním nikoliv, aniž by to ona pak nedoplnila v rámci hrazených záloh..

Takže i Vy byste měla na shromáždění prosadit snížení dlouhodobých záloh (5000/měsíc na takový byt je skutečně hodně, pokud neplánujete v nejlbižší době nějakou rekonstrukci). Pak už záleží na Vás jestli si podíl na pronájmu necháte vyplatit a budete celé zálohy hradit na účet SVJ nebo to ponecháte na účtu SVJ a budete platit o to nižší zálohy.

Osobně preferuji první variantu, jak z pohledu SVJ tak z pohledu vlastníka. Jako SVJ mám peníze ihned, nemusím se bát neplatičů. A jako vlastník to nemusím řešit, proč posílat peníze tam a zase hned zpátky?
Ale je to samozřejmě věc názoru.
Samozřejmě jde i o míru. Ve Vašem případě by např. na dlouhodobou zálohu mohl stačit ten podíl na pronájmu jako takový, takže byste už nad jeho rámec nemusela nic platit (což se asi děje, pokud dobře počítám).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.