Vložil Petr, 22. Prosinec 2016 - 10:49

Platit vodu dle plochy bytu, to je opravdu méně obvyklé než třeba dle počtu osob. Pro kritiky, je zřejmé že zplnomocnění někoho pro schůzi tazatelkou by nepomohlo.

A/ na http://www.portalsvj.cz/…studene-vody

Vložil lake, 20. Duben 2010 – 1:40

"Postup při rozúčtování studené vody v SVJ máte dán buď ve stanovách, nebo usnesením shromáždění. Celostátně závazný předpis pro rozúčtování služby „dodávka vody“ uvnitř SVJ neexistuje, viz http://www.portalsvj.cz/…studene-vody

Odhlasujte si tedy co je libo. Je možno např. účtovat spotřebu podle bytových vodoměrů a zbytek letos zahrnout pod „technické ztráty“ s tím, že tato část bude uhrazena společenstvím ze záloh na správu".

B/ můžete sledovat jak se tehdy diskuse vyvíjela.

C/ dále si najděte na portále další diskusi o rozúčtování SV.

D/ MMR metodický pokyn k 67/2013

„V případě, že se jedná o rozúčtování studené vody, tak v případě instalovaných vodoměrů neexistoval do roku 2013 žádný závazný předpis, který by rozúčtování řešil. Zákon č. 67/2013 Sb. o službách pak uvádí, mimo jiné, jak postupovat při rozúčtování nákladů na dodávku vody. V případě, že nejsou podružné (bytové) vodoměry instalovány, provádí se rozúčtování podle směrných čísel roční potřeby vody uvedených v platném předpisu“

  • – – – – – – – – – – – –

Nabyl jsem dle příspěvku dojmu, že v bytě nebydlíte. Raději bych byty kvůli výnosu pronajal, než bych se přel o spotřebu vody.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.