Vložil HajdyHou (bez ověření), 19. Prosinec 2016 - 15:37

Máte možnost používat DS. Ale k té zásilce: zjistěte si zda opravdu „doručovatel hodil poštu omylem“, protože např. mohl mít tento vlastník pověření a s tímto pověřením mohl postupovat podle §8/1/d zák. 29/2000 – čemuž trochu nahrává, že když obálku otevřel, našel v ní zřejmě podle jeho názoru neoprávněný a zřejmě také neschválený náklad „do 2 tis. Kč“ na kterém by se zřejmě měl podílet.

Další věc je zda opravdu jeho nesouhlas může něco změnit. Pokud neprokážete, že „faktura do 2 tis. Kč“ se týkala něčeho co souvisí se správou domu, asi se budete nakonec obejít bez jeho podílnictví na tomto nákladu.

Ptát se nikoli na to zda je náklad v souladu s péčí řádného hospodáře ale na to, zda bylo porušeno listovní tajemství považuji za poněkud zcestné (jistě se můžete domáhat trestním oznámením zjištění, zda ve Vašem případě došlo ke spáchání trestného činu dle §183 zák.40/2009 – budete mít jasno) v situaci, kdy tento vlastník má nepochybné právo znát každý výstup, kterého se SVJ dopouští, ať již směrem ven nebo dovnitř. A tím „výstupem“ je i inkriminovaná faktura.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.