Vložil Jar (bez ověření), 4. Prosinec 2016 - 15:04

Pavle,

jako většina návrhů, i tento je mizerný.

Že ho vypracovala SBD je zřejmé.

1. je potřeba říci, co je to „dluh vůči SVJ“

  • nezaplacená služba = nedodaná služba, nemá s tím problém operátor,
dodavatel elektřiny, plynu do BJ, tak proč s tím problém, nebo tvrdí že má problém SVJ? Dodávku některé služby pozastavit nelze svícení v domě, úklid, aniž by to omezilo jiné vlastníky, dodávku vody s obtížemi, ale nakonec ano, např. teplo v moderních domech zcela snadno. Ptám se, proč toto nelze, jak opakovaně mnozí tvrdí. Proč SVJ nemůže udělat to, co dělá každý jiný dodavatel?!

2. Většina SVJ neumí zpracovat rozpočet a tak to nedělá, vybírá naslepo x Kč/m2 pro tzv. havarijní stavy. Přitom nikdo z nás v běžném životě takto neplatíme nic, leda když dáte žebrákovi před kostelem. No a v SVJ platíme jako debilové a je nám hanba neplatit, protože by nás sousedi pomlouvali, protože se nechceme dohadovat atd.

3. SVJ nekonají svou povinnost – tedy řádně nezačnou okamžitě vymáhat pohledávku ( což např. operátoři mají zvládnuté skvěle stejně jako např. PRE, nezaplatíš, upozornění, nezaplatíš, odpojení a hotovo), proč otálejí několik měsíců? Nejsou schopni okamžitě vyčíslit a zdůvodnit dluh atd. atd.

Už se někdo zabýval také tímto šlendriánem, který SVJ páchají jako správci cizího majetku v BD? Už někdo z Vás žaloval SVJ za to, že nevymáhá včas a účinně pohledávku?

Mně doslova tají SVJ výši pohledávky jednoho dlužníka za 7 let zpět, na písemný dotaz na její výši nemám odpověď, na ústní na shromáždění nemám odpověď, pardon mám, lidi na mě řvali, že mě vyloučí z SVJ…Činím závěr, že lidi jsou blbí. Jaký jiný závěr si z toho mám vyvodit?

Budu vděčna Pavlovi za jeho názor k této stránce problému.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.