Neplatič dlouhodobé zálohy

Vložil Jitka111, 10. Listopad 2016 - 9:40 ::

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Máme ve správě SVJ, kde jeden vlastník neplatí dlouhodobou zálohu. Bohužel, nezačali s vymáháním pohledávky včas a část dluhu je již promlčena. Bylo by možné, aby vlastníci na shromáždění odsouhlasili výplatu zůstatku nespotřebované dlouhodobé zálohy? Mají hodně naspořeno, nic neopravovali.

Dlužník by výplatu zůstatku neodržel, protože nic neplatil. Tímto by nemuseli dlouhodobou zálohu soudně požadovat. Úspěch soudního řízení je nejistý…

Dále by na shromáždění rozhodli o mimořádné platbě na správu domu a pozemku. Jednalo by se o příspěvek, který by měl oporu ve faktuře např.na opravu střechy. Tento mimořádný příspěvek by všichni zaplatili a po dlužníkovi by ho poté mohli vymáhat (pokud by odmítl zaplatit). Tímto by nepřišli o peníze, které jsou již promlčené. Setkala jste se někdo s takovouto situací? Je možno takto zůstatek dlouhodobé zálohy vyplatit a naopak rozhodnout o mimořádném příspěvku?

Děkuji za vaše odpovědi.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.